сряда, 2 октомври 2024 г.

Jetta отново обновява моделите VS5 и VS7


Китайската марка създадена съвместно Volkswagen и FAW, отново актуализира своите SUV модели - Jetta VS5 и VS7. Това означава, че най-вероятно в скоро време няма да видим от нея чисто електрически модели, а от информацията налична за обновените модели, то от тях не трябва да очакваме дори и лека хибридна технология. Този ход е доста рискован при положение, че тези модели се предлагат предимно на китайския пазар, където търсенето на хибридни и електрически модели се увеличи рязко през последните години, а конвенционалните модели постепенно вече се забраняват бъдат регистрирани в големите градове. 

Базираният на Seat Ateca компактен кросоувър - Jetta VS5, получава изцяло нова предна част с Х-образна радиаторна решетка, нова броня и актуализирана оптика на предните LED светлини. В задната част промените се свеждат до леко промененият дизайн на бронята. В интериора обаче промени няма. Серийно моделът се предлага с 8-инчов цифров инструментален панел с възможност за смяна на интерфейса и нова мултимедийна система и навигация с 10-инчов тъчскрийн екран. За безопасността на пътниците се грижат 6 въздушни възглавници, а на борда място намира разширен пакет от асистенти подпомагащи шофирането. 

Под капака също няма промени. Там място намира бензиновият  1.4 литров, 4-цилиндров турбо мотор с мощност 150 к.с., куплиран с 5-степенна, механична или 6-степенна, автоматична трансмисия от Aisin. Във всички случаи задвижващи са само предните колела. 

По-голямата Jetta VS7, също е с променена предна част, чиято радиаторна решетка е интегрирана в бронята. Погледната отзад, обновената VS7 може да бъде разпозната по леко променената си броня. Интериора и на двата модела е идентичен , но поради по-голямото си междуосие, VS7 предлага повече място за краката на возещите се на втория ред седалки, както и по-голямо багажно пространство. Тъй като този модел е позициониран малко по-нагоре в моделната гама, той разполага и с по-богато оборудване, като серийно се предлага и с панорамен отваряем покрив. 

За задвижване Jetta VS7 разчита на същият - 1.4 литров, TSI мотор с мощност 150 к.с., който тук серийно е куплиран с 6-степенната, автоматична трансмисия. Заради направените промени и двата модела са с коригирана ценова листа, като в Китай, базовите версии започват с цени съответно от 12 800 долара за VS5 и 14 980 долара за VS7.



Няма коментари:

Публикуване на коментар