вторник, 27 август 2024 г.

Restmod: Kalmar 9x9


В света на автомобилните реставрации, където класическите модели получават нов живот, се появява един изключително амбициозен проект - Kalmar 9x9. Този датски стартъп е поел задачата да създаде модерна интерпретация на легендарната Porsche 959, като съчетае класическия дизайн с най-съвременните технологии и материали. Резултатът е автомобил, който не просто възвръща духа на миналото, а го пренася в бъдещето.

Външно Kalmar 9x9 е вдъхновен от емблематичния силует на 959. Широките калници, големите въздухозаборници и агресивната предница създават впечатление за невероятна мощ и динамика. Въпреки това, дизайнерите на Kalmar са успели да добавят свои собствени акценти, които придават на автомобила уникален и съвременен вид. Под елегантната каросерия се крие истинско инженерно чудо. Шасито е изцяло ново и е изработено от високоякостна стомана и алуминий, което осигурява изключителна здравина и ниско тегло в съчетание с каросерията изработена от въглеродни сплави. Окачването е независимо на всички колела и е оборудвано с адаптивни амортисьори и управляем заден мост, които позволяват на автомобила да се адаптира към различни пътни условия.

Едно от най-впечатляващите неща при Kalmar 9x9 е неговият двигател. В зависимост от предпочитанията на клиента, могат да бъдат монтирани различни двигатели от последните поколения на Porsche 911. Най-мощната версия разполага с 3.8-литров би-турбо, 6-цилиндров боксер, който развива над 930 конски сили. Силата се предава към всички колела чрез 7-степенна, PDK трансмисия. Налични са и версии с 3.0 литров, турбо мотор и мощност от 641 к.с., както и с 4.0 литровия, атмосферен мотор с мощност 523 к.с. Според информацията ускорението на Kalmar 9x9 от 0 до 100 км/ч., варира между 2 и 3.7 секунди в зависимост от модификацията. 

Интериорът на Kalmar 9x9 е комбинация от класически стил и модерни технологии. Таблото е изработено от висококачествена кожа и алуминий, а спортните седалки осигуряват отлична странична опора. В същото време, автомобилът е оборудван с най-новите системи за инфо-развлечение и асистиране на водача. Kalmar 9x9 е изключително рядък автомобил. Производството ще бъде ограничено до 9 екземпляра, което го прави един от най-желаните автомобили на колекционерите. Цената на един такъв автомобил ще започва от около 2.1 милиона евро, което го поставя в класа на най-скъпите спортни автомобили в света.


Няма коментари:

Публикуване на коментар