вторник, 9 юли 2024 г.

Nissan Rogue Rock Creek насочен към любителите на практичността, а не на красотата


Предлаганият в Северна Америка, SUV модел Nissan Rogue е като онова момче от гимназията, което е малко пухкаво, носи очила с дебели рамки и винаги се мотае в библиотеката. Не е лош човек, но не е и най-популярният. Сега марката представя нова версия на модела наречена  Rogue Rock Greek. Това е същото момче от гимназията, но 10 години по-късно. Изгубил е килограми, сложил е контактни лещи и се е записал на фитнес. Все още не е най-атрактивният мъж в стаята, но определено е привлякъл вниманието. Rock Creek има по-агресивна предна решетка, по-високо окачване и 17-цолови джанти от алуминиева сплав. Също така серийно разполага със система за задвижване на четирите колела и режим за шофиране извън пътя, което го прави по-способен от стандартния Rogue.

Що се отнася до двигателя, Rock Creek използва същия 2,5-литров, 4-цилиндров двигател като стандартния Rogue. Той не е най-мощният двигател на пазара, но е достатъчно мощен, за да ускори SUV-то от 0 до 100 км/ч за около 9 секунди. Както стана ясно, задвижването на четирите колела е стандартно, а системата за управление на векторите на въртящия момент помага да се запази сцеплението при завиване. Режимът за шофиране извън пътя настройва окачването и трансмисията за по-предизвикателни терени. Разбира се, това не е Land Rover Defender. Но за цената си Rock Creek предлага доста добра офроуд способност. С него можете да се справите с леки до средни  приключения извън пътя, без да се притеснявате, че ще останете закъсали в калта.

Вътре в Rogue Creek ще откриете просторен и добре обзаведен интериор. Седалките са удобни, а пространството за краката и главата е достатъчно както за пътниците на предната, така и на задната седалка. Багажникът е с вместимост от 873 литра, което го прави един от най-просторните в класа. Сгъването на задните седалки увеличава това пространство до 1977 литра, което е достатъчно за превозване на велосипеди, мебели или други обемисти предмети. Окачването е настроено за комфорт, а воланът е лек и маневрен. Но не очаквайте спортно изживяване.



Няма коментари:

Публикуване на коментар