понеделник, 8 юли 2024 г.

Концепции: Cadillac Expressive Coupe

 

Започваме нов раздел озаглавен „Концепции“ в който ще се опитаме да представяме някой от най-интересните концептуални модели представени през последните години, които по една или друга причина не успяха да достигнат до серийно производство.  

Ще започнем с една от един от последните концептуални модели за които се разбра, че още по време на неговото създаване производителят не е имал намерение да го внедрява в серийно производство поради слабият интерес към подобни модели. Става въпрос за Cadilac Expressive Coupe представен през 2023 година в Pebble Beach с дизайн силно повлиян от емблематичните модели на марката през 60-те и 70-години. В същото време, концепцията използва съвременни материали и технологии, за да създаде уникален и футуристичен дизайн. Изцяло стъклен покрив и панорамно задно стъкло осигуряват просторна и светла кабина, а изчистените линии и острите ръбове подчертават динамичния характер на автомобила.

Интериорът предлага лукс в най-чистата му форма, сякаш е проектиран от самия Хюго Бос. Кожа Nappa, фино дърво, алуминий... всичко блести и лъщи, сякаш е готово за фотосесия в списание за мода. Технологиите на борда са най-новите и най-умните! Автономно шофиране, инфотейнмънт система, цифрово инструментален панел, липса на каквито и да е физически бутони... сякаш е космически кораб, а не кола.

Според информацията задвижването на концепцията е електрическо, защото Cadillac Expressive Coupe не е просто красива черупка, а и екологично съобразен. подробности обаче не се съобщават, но те така или иначе в случая не са важни. 


Няма коментари:

Публикуване на коментар