сряда, 10 юли 2024 г.

Тунинг легенди: Brabus

 

Една от малко останалите тунинг фирми от зората на тунинга е основана през 1977 година. В света на автомобилния тунинг, името Brabus е синоним на лукс, мощност и ексклузивност. От малък гараж в Ротенбух, Германия, компанията се е превърнала в гигант, превръщайки седаните и SUV-тата на Mercedes в шедьоври на инженерната мисъл и дизайна, а сега всички модели на марката се ползват с фирмена гаранция на производителят чиито са. 

През годините Brabus се превръща в истински майстор на тунинга. Компанията разработва собствени двигатели, трансмисии, аеродинамични пакети и интериорни решения, превръщайки всеки Mercedes в уникално произведение на изкуството. Под капака на автомобилите Brabus се крият истински зверове. Мощността на двигателите може да надхвърли 900 конски сили, превръщайки тези коли в истински ракети на четири колела. Brabus е известен и със своите рекорди за скорост, като през 2009 г. Brabus E V12 "Black Bison" достига невероятните 362,10 км/ч. 

Всичко обаче започва през 1984 година, когато пред света е представен Mercedes 190E с интегриран в предния кош 5.0 литров, V8-цилиндров мотор с мощност 290 к.с. Освен това фирмата се специализира и в подобряване на аеродинамиката благодарение на своите аеродинамични китове които предлага. През 1985 година постига световен рекорд за коефициент на челно въздушно съпротивление с модел базирана на Mercedes W126, чиято стойности от 0,32 са подобрени до 0,26. През годините Brabus се превръща в истински майстор на тунинга. Компанията разработва собствени двигатели, трансмисии, аеродинамични пакети и интериорни решения, превръщайки всеки Mercedes в уникално произведение на изкуството.

Специално внимание се обръща и на комфорта който моделите на марката притежават. Интериорът на Brabus е истински оазис на лукса. Висококачествена кожа, фина дървесина, алуминиеви детайли и прецизна изработка създават атмосфера, достойна за крал. Brabus предлага и безброй възможности за персонализация, позволявайки на всеки клиент да сътвори своя собствен мечтан автомобил. Автомобилите Brabus не са за всеки. Цената им е висока, а производството е ограничено. Но за тези, които могат да си го позволят, Brabus предлага несравнимо изживяване – съчетание от мощ, лукс и ексклузивност, което е трудно да се намери в друг автомобил. 

Признание за марката е факта, че през 1994 година Brabus става фабричен тунер, а към днешна дата фирмата се счита официално за производител на автомобила. Главен нейн конкурент към момента е Carlsson въпреки, че Brabus в момента предлага и по-достъпни предложения базирани на модели от Smart. Brabus е повече от тунинг фирма и на другият полюс могат да се видят модели базирани на Рorsche, Maybach и Bentley. Тя е символ на лукс, престиж и стремеж към съвършенство. Притежаването на Brabus е не просто притежаване на автомобил, а декларация за индивидуалност и изискан вкус.


Няма коментари:

Публикуване на коментар