петък, 17 май 2024 г.

Bestune Pony е поредното електрическо недоразумение в Китай

 

В Китай, бе представено поредното недоразумение за градски субкомпактен модел, който ще се конкурира с другите подобни като: Geely Panda Mini EV и Changan Lumin Corn. Новото предложение е дело на FAW и се предлага под марката Bestune, а за разлика от своите конкуренти ще бъде един от най-евтините електрически модели които може да се закупи в момента в Китай. Bestune Pony e с дължина от 3 метра и предлага място за четирима китайци, които обичат екстремните преживявания. Дизайна е издържан в анимационен стил с каросерия боядисана в ярки пастелни цветове, а колелата са с размер от 12-цола. 

С цена от около 3000 долара, интериора е спартански оборудван с твърди пластмаси, но пред водача място намира 7-инчов цифров инструментален панел. Медина система не е налична дори и срещу доплащане, но пред спътника е намерено място за MP3 плейър. Серийното оборудване включва ел. пакет, една въздушна възглавница, ABS, климатична инсталация и задни сензори за паркиране. Задна чистачка липсва дори и да искате да доплатите за нея.

За задвижване Bestune Pony разчита на електромотор задвижващ задните колела с мощност 27 к.с. Тяговата батерия е с капацитет от 9 или 14 кВтч., а автономията обещана от производителя варира между 122 и 170 км. в зависимост от версията. 


Няма коментари:

Публикуване на коментар