петък, 17 май 2024 г.

Екзотични: Bricklin 3EV

 Bricklin 3EV е превозно средство с три колела дело на американската компания Visionary Vehicles, която иска скромните 28 989 долара от клиенти, които искат да привлекат внимание към себе си. Моделът е представен за първи път като прототип през 2020 година, но явно сега е назрял момента да бъде предложен в продажба. Купето е изработено от стъклопласти и е изградено около тръбна рама с централно разположена батерия и според производителят разполага с елегантен аеродинамичен и драматичен дизайн с ножични врати. 

Интериорът предлага място за двама човека и е ръчно изработен с оборудване характерно за луксозните модели. Пред водача място намира цифров инструментален панел придружен от хедъп дисплей и тъчскрийн екран за инфо-развлекателната система с актуализации по въздуха. Пълен ел. пакет, климатик, електрически седалки с подгряване и премиум озвучителна система са част от нещата които намират място в оборудването. На борда място намират и системи като: контрол на стабилността и сцеплението, система за предотвратяване на сблъсък и пакет от асистенти подпомагащи шофирането, които са разработени и доставяни от Panoz. 

Информация относно мощността и капацитета на батерията все още не е налична. Производителят се гордее с изключително ниският център на тежестта и перфектното разпределение на масата. Електромоторът е позициониран на предния мост и задвижва съответно предните колела, а тяговата батерия е налична в две разновидности, като в най-добрият случай ще доставя автономия от 443 км. 


Няма коментари:

Публикуване на коментар