понеделник, 26 февруари 2024 г.

Fiat представя пет концепции, които разкриват нейната бъдеща продуктова гама

 Този уикенд изпълнителният директор на Fiat, обяви чрез официално видео пет интригуващи концепции, които според самият него ще се превърнат в серийни модели до края на 2027 година. Те ще споделят една и съща модулна платформа с възможност за конвенционално, хибридно и електрическо задвижване и са предназначени за пазарите в световен мащаб. Ние от своя страна силно се надяваме, че целта на концептуалните модели е да маркират продуктовата линия на марката и визуално нищо от демонстрираният нов дизайнерски стил, който виждаме днес да не бъде пренесено в серийните модели. Трябва да припомним, че италианската марка обяви най-много продажби от групата на Stellantis през изминалата година с 1.3 млн. продажби и явно ще се възползват от факта, като се опита да продължи тази тенденция с множество нови модели. Първият от тях трябва да бъде представен още тази година по време на честването на 125 годишнината на марката, като всяка следваща година ще  бъде представян по един нов автомобил. 

Най-вероятно първият модел който ще видим на пазара е наследника на легендарната Panda, чието последно поколение датира от 2011 година. Очаква се тя да споделя една и съща платформа с новия Citroen C3, но ценово ще бъде позициониран под него. Концепцията Panda City Car е с вдъхновен дизайн от емблематичната за марката  сграда, а именно завода в Торино с култовата тестова писта на покрива „La Pista 500“. Главен акцент е и използването на устойчиви материали от рециклирана пластмаса и бамбукови тъкани. Моделът се характеризира още с високата позиция на водача, просторният и гъвкав интериор.

Както подсказва и самото име концепцията Pick-Up е товарен модел, който най-вероятно ще замени бестселърът на южноамериканския пазар - Fiat Strada. Според производителят, новият модел ще предлага още по-добро съчетание между забавление и функционалност, което би трябвало да привлече още нови клиенти дори и в Европа. 

Концептуалният Fiat Fastbeck, прави заявка за едновременна подмяна на два модела на марката, а именно Fiat Tipo и Fiat Fastback. Новият модел ще има за цел да комбинира свойствата и на двата модела и да се утвърди на пазарите в Латинска Америка, Близкия изток и Африка. 

Четвъртата концепция е наречена  Fiat Giga-Panda SUV и е просто по-голяма версия на Panda City Car насочена към нуждите на семейните клиенти. Както и при останалите модели, марката обръща специално внимание на активната и пасивна безопасност, простора в интериора и надеждността на технологиите намиращи място в автомобила, което би трябвало да се хареса и на най-взискателните клиенти. 

Последната концепция представена във видеото е Fiat Camper издържана в стил dolce vita и отдава почит към природата и функционалността. Грубият дизайн подсказва предназначението на модела, който съчетава качествата на SUV и кемпер и ще позволи на своите собственици да се отдалечат максимално от градската среда. 


Няма коментари:

Публикуване на коментар