вторник, 30 януари 2024 г.

Вместо наследник Audi Q7 получава втори фейслифт

 Пет години след като Audi Q7 получи своята фейслифт версия, моделът отново е подложен на козметични промени, тъй като същият няма да получи свои пряк наследник, а ще бъде заменен от изцяло електрически SUV. Това автоматично означава, че обновеното Audi Q7 ще се предлага поне още 4-5 години на пазара задвижване от ДВГ. Външните промени отново са свързани предимно с облика на предната част, която е изцяло нова. Нови HD матрични LED светлини с възможност за персонализиране на светлинният подпис, Singleframe радиаторна решетка и ревизиран дизайн на бронята отличават от пръв поглед новата версия. В задната част обаче промените са символични свързани с новата графика на OLED светлините, но при всички случаи джантите предлагани за модела са с размер от минимум 19-цола. 

В интериора видими промени няма. Налични на борда обаче са нови функции за подпомагане на водача, а виртуалният кокпит е с нова графика. Собствениците вече ще имат достъп до Spotifay и Amazon Music на новата инфо-развлекателна система, както и системата за автономно паркиране, а интериора ще се предлага в 9 стила с различни декоративни инкрустации. 

Под капака промени няма, а това означава, че обновеното Q7 ще продължава да се предлага и с  познатият 3.0 литров турбо дизелов мотор във версии на мощност от 228 или 282 к.с. Бензиновите версии разчитат на V6 и V8-цилиндровите, 3.0 и 4.0 литрови агрегати с мощност между 335 и 500 к.с., като всичките са оборудвани с 48-волтова лека хибридна система. По всичко личи, че очакваната Plug-in хибридна технология е изоставена от производителят и моделите на Audi няма да се възползват от нея. При всички случаи трансмисията е 8-степенна, автоматична задвижваща четирите колела, а окачването е снабдено с адаптивни въздушни амортисьори с възможност за опционални електромеханични стабилизиращи щанги. 

Цените на обновеното Audi Q7 в Германия ще стартират от 79 300 евро, което означава повишение от минимум 10%, а продажбите се очаква да започнат още това лято. 



Няма коментари:

Публикуване на коментар