понеделник, 8 май 2023 г.

Hyundai Exter е субкомпактен кросоувър предназначен за Индия

 Корейската марка разпространи официални изображения на своя бъдещ субкомпактен кросоувър предназначен проектиран за Индия. Той е базиран върху платформата на Hyundai Grand I10 Nios, но разполага със собствен дизайн с офроуд елементи, които би трябвало да привлече вниманието на бъдещите потенциални клиенти. Hyundai Exter е с дължина от 3.8 метра, което  ще го позиционира при автомобилите под 4 метра, които се възползват от данъчни облекчения в страната. 

Снимки на интериора все още не са публикувани, но се знае, че моделът ще се предлага в пет нива на оборудване и само най-богатото ще разполага с мултимедийна система и достъп до интернет. Климатичната инсталация обаче ще бъде налична от базовото ниво на оборудване. 

За задвижване моделът ще разчита само на 1.2 литровия, 4-цилиндров, бензинов агрегат с мощност 83 к.с., както и модификация с LPG, чиято мощност обаче ще бъде от скромните 69 к.с. Серийно Hyundai Exter ще бъде оборудван с 5-степенна, механична скоростна кутия, но срещу доплащане собствениците на бензиновата версия ще могат да поръчат роботозирана трансмисия. При всички случаи задвижващи са само предните колела. повече информация, както и снимки ще бъдат добавени до края на месеца. 



Няма коментари:

Публикуване на коментар