петък, 31 март 2023 г.

Lamborghini Revuelto е първият хибриден модел на италианската марката

 Дългоочакваният наследник на Lamborghini Aventador, носи името Revuelto и е първият хибриден модел на марката с който започва електрификацията на нейните модели. По традиция новият модел отново е кръстен на боен бик, макар в някой региони в Испания, revuelto да се използва и като израз за Миш-маш. Ако трябва да бъдем честни обаче дизайна наистина може да се каже, че е Миш-маш, тъй като липсва смелост и въображение в неговото излъчване. Добре знаем на какво са способни от дизайнерският център на марката, но сега дизайнерите като че ли са били твърде пестеливи по отношение на творчески идеи. 

Със скучен или не дизайн, то новото Lamborghini Revuelto при всички случаи ще привлича внимание към себе си със звука на своят 12-цилиндров двигател, който се очертава да бъде един от малкото, които ще бъде наличен в сериен модел след няколко години. Познатият V12-цилиндров, атмосферен агрегат с работен обем от 6.5 литра вече разполага с 825 к.с. благодарение на направените подобрения по него. Той е съчетан с хибридна система, която от своя страна се състои от три електромотора, като два от тях задвижват предните колела. Общата мощност на системата възлиза на 1015 к.с., а общото тегло на автомобила е 1772кг. Според производителят ускорението от 0 до 100 км/ч. става за 2.5 секунди, а максималната скорост е ограничена на 350 км/ч. Трансмисията е новоразработена, компактна, двудискова позиционирана напречно с 8 предавки задвижваща задните колела. Благодарение на наличната батерия с капацитет от 3.8 кВтч., Lamborghini Revuelto може да измине в изцяло електрически режим около 10 км., а времето за нейното зареждане отнема 30 минути, но освен това моделът е оборудван и с регенеративна спирачна система, която зарежда батерията и по време на спиране. Собствениците на Revuelto ще могат да избират измежду 13 режима на настройки на шасито и задвижващата система, чиято мощност в зависимост от режима варира между 180 и 1015 к.с. 

Ако дизайна на екстериора е леко сдържан, то този на интериора е напълно радикален за моделите на марката. Пред водача място намира плаващ цифров инструментален панел дс размер от 12.3-инча, а на централната конзола е разположен вертикално 8.4-инчов дисплей за инфотайнмънт системата. Пред спътника е разположен трети дисплей с големина от 9.1-инча, от който добива информация за скоростта и моментното състояние на автомобила, включително и натоварването което човешкото тяло поема в завои, ускорение и спиране. Материалите са висококачествени, като са налични в 70 разцветки. 

Цените все още не са обявени, но се знае, че продажбите на Lamborghini Revuelto ще стартират в края на годината, като в последствие се очакват още по-производителни версии и роудстър модификация.



Няма коментари:

Публикуване на коментар