вторник, 24 януари 2023 г.

Обновеният Polestar 2 крие много приятни иненади гарнирани с нови цени

 Днес шведската марка представи обновената версия на Polestar 2. Ако очаквате драстични промени в екстериора, то ще останете разочаровани, тъй като дизайнерите не са сметнали за необходимо да променят нещо, което изглежда добре. Все пак, при по-внимателно вглеждане откриваме наличието на новата радиаторна решетка наречена SmartZone, която видяхме за първи път в Polestar 3 и явно ще стане отличителен елемент и за бъдещите модели на марката, която в комплект с Volvo в момента е собственост на Geely. Нов дизайн на джантите също ще откроява обновената версия. 

Въпреки, че към момента не са разпространени снимки на интериора, то там също всичко е по старому. Съобщава се за по-богато серийно оборудване включително и наличието на индукционни поставки за зареждане на телефони. 

По-важните промени обаче са под кожата на Polestar 2. Като за начало трябва да се спомене факта, че базовите версии по подобие на електрическите модели на Volvo, преминават към задвижване на задните колела. Електромоторът отговорен за тяхното задвижване е изцяло нов с постоянен магнит и мощност от 295 к.с., което е с цели 68 к.с. повече от настоящия. Налична за модела е и изцяло нова батерия от CATL с капацитет - 82 кВтч., която осигурява автономия до 635 км. Модификацията с два електромотора и задвижване на четирите колела разполага с 422 к.с., а нейната автономия достига 592 км. Според производителят ускорението от 0 до 100 км/ч. става за 4.5 и 6.2 секунди в зависимост от версията. За тези които искат повече мощност е предвиден пакета - Perfomance Pack, който повишава комбинирана мощност на 476 к.с. и намалява времето за ускорение с 2 стотни. 

Направените подобрения по модела повличат след себе си и новите цени с които Polestar 2 ще бъде наличен на пазара. Още тази седмица ще можете да поръчате обновената версия, като за базовата спецификация ще трябва да се разделите с минимум 50 190 евро. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар