четвъртък, 29 септември 2022 г.

Ford обновява моделното семейство на Super Duty

 След представянето на обновеният Chevrolet Silverado HD, Ford веднага реагира с освежената версия на своя "XL" пикап - Super Duty. Успоредно с новата визия, марката представя и офроуд пакет за модела с предпазни плочи, увеличен клирънс, шнорхел за преодоляване на водни препятствия и не на последно място електронно заключващ се заден диференциал. 

Интериора също е променен с изцяло нова централна конзола приютяваща 12-инчов дисплей за инфотайнмънт системата с 5G свързаност и цифров инструментален панел пред водача със същият размер. панелът между седалките също е променен с по-големи места за съхранение на вещи, стойка за таблет и поставка за безжично зареждане на телефони. Предните седалки са с нов дизайн и възможност за пълно накланяне на облегалките, което ги превръща в легло за отдих, а срещу доплащане същите могат да бъдат оборудвани с обдухваща и масажна функция. 

Под капака също има какво ново да се види. Базовата версия вече ще се задвижва от по-малкият брат на V8-цилиндровият, 7.2 литров, бензинов мотор с мощност 436 к.с. Неговият работен обем възлиза на 6.8 литра, на мощността не се съобщава. Дизеловата версия остава без промяна и ще разчита на 6.7 литровият, V8-цилиндров мотор, чиято мощност вече достига 482 к.с. Очаква се обаче и по-мощна версия с 500 к.с. и 1200 Nm. Познатата 10-степенна, автоматична трансмисия остава да служи на всички версии включително и тези със задвижване 4х4. 


Няма коментари:

Публикуване на коментар