четвъртък, 29 септември 2022 г.

Руският Aurus Komendant с цена от близо 200 000$

 Това са официалните снимки на производствената версия на най-луксозният SUV, произвеждан в Русия - Aurus Komendant. Знаем, че моделът споделя същата платформа от седана Aurus Senat и MPV модела Arsenal, но неговото междуосие е скъсено до 3.1 метра. Въпреки това с дължина от 5.38 метра луксозният SUV ще предлага завидно пространство в интериора, който предлага място за четирима. Той от своя страна е пренесен директно от Senat, като не са правени компромиси относно качеството на материалите. Aurus Komendant ще се предлага във версии с 4 и 5 места.

Относно задвижването няма изненади, тъй като то също е познато от лимузината и MPV модела. Това означава, че под капака място намира хибридна система с 4.4 литров, V8-бензинов би-турбо мотор с директно впръскване на горивото и мощност от 598 к.с., съчетан с електромотор с мощност 63 к.с., интегриран в 9-степенната, автоматична трансмисия предаваща движението към четирите колела. Окачването серийно е оборудвано с въздушни амортисьори и променлив клиренс. Динамичните характеристики все още не са достъпни, но предвид общото тегло от 3235 кг., не трябва да очакваме някакви спортни качества. 

Производството на Aurus Komendant ще стартира от началото на 2023 година в Елабуга, като завода има капацитет на производство от 5000 автомобила годишно. Производителят иска 33.7 млн. рубли (около 200 000 долара)за своят SUV, което го прави по-евтин от седан версията. 


Няма коментари:

Публикуване на коментар