понеделник, 13 юни 2022 г.

Китайците атакуват европейският пазар с електрическият MG Mulan / MG4 E

 От следващата година спокойствието на Volkswagen ID.3 ще бъде силно нарушено с идването на най-новият член на електрическото семейство на MG, наречен Mulan. Той е построен върху новата платформа на SAIC за електрически модели наречена Nebula и разполага с нов тип батерия с хоризонтално разположени клетки и LSB, които допринасят тя да бъде изключително тънка. Това от своя страна допринася за нисък център на тежестта в случая от 49 см. и перфектно разпределение на масите спрямо предния и задния мост - 50:50. 


MG Mulan ще се предлага с двигател разположен на задния мост с мощност 204 к.с., разработен съвместно Bosch. Налични за модела ще бъдат батерии с капацитет от 51 и 64 кВтч., които ще осигуряват автономия между 400 и 600 км. 

Снимки на интериора все още липсват, но се споменава за наличието на най-модерните технологии с които марката разполага в момента работещи под 5G свързаност, включително и автономна система за шофиране от 3-то ниво. 

Марката възнамерява да продаде общо 120 000 автомобила в Европа през следващите години, като за това се възлагат гобеми надежди именно на този електрически хеч, чиито цени ще стартират от около 30 000 евро. Повече подробности очакваме да станат достъпни съвсем скоро и да бъдат добавени към този пост. 

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Според официалната информация разпространена от компанията в Европа, новият електрически модел ще се предлага под името MG4 Electric, като базовата версия ще бъде оборудвана с електромотор с мощност 170 к.с., позициониран на задният мост и батерия с капацитет от 51 кВтч. Обявената автономия е 350 км. По-мощната версия разполага с електромотор с мощност от 240 к.с. и батерия от 64 кВтч., която би трябвало да осигурява пробег от 450 км. В по-късен етап се очаква и версия с два електромотора с обща мощност от 450 к.с., която ще ускорява моделът до 100 км/ч. от място за 3.8 секунди. 

Първата снимка на интериора показва цифровизирана обстановка с компактен дисплей пред водача за инструменталния панел и голям тъчскрийн за мултимедийната система, чрез който ще се управляват и функциите на климатичната инсталация. Между предните седалки наблюдаваме плаваща конзола с интегриран платформа за безжично зареждане на телефони и въртящ се превключвател за избор на предавките. Базовото оборудване е повече от богато, като серийно моделът ще се предлага и с панорамен покрив. 

Продажбите на MG4 Electric в Европа ще стартират от есента на тази година, като се очаква цената да стартира от около 30 000 евро. 




Няма коментари:

Публикуване на коментар