сряда, 26 януари 2022 г.

BMW 8-series (G14, G15, G16) получава планиран фейслифт

 В средата на своя жизнен цикъл BMW 8-series, получава планираните козметични промени, които в случая са едва забележими, но обхващат цялата гама на модела. В предната част можем да видим нова радиаторна решетка с опционално Iconic Glow осветление, нова оптика на LED светлините, леко променен дизайн на броните, преработени задни светлини и добавени нови цветове. Джантите предлагани за модела също са нови, а M-пакета става сериен за всички версии на модела. 

Промените в интериора също са минимални, като най-голяма впечатление прави новата инфотайнмънт система с 12.3-инчов екран. Съобщава се за преработена тапицерия, както и нови опционални предни седалки с нови опции и светещо лого на подглавниците. 

Моторната гама включва познатите 3.0 и 4.4 литрови, турбо мотори с мощност съответно 333 и 530 к.с., както и 3.0 литровия, турбо дизел снабден с лека хибридна система работеща под напрежение 48V с мощност 340 к.с. При всички случай трансмисията е 8-степенна, автоматична предаваща движението към задните или четирите колела в зависимост от версията. M-версията на обновеният модел ще бъде налична само в модификацията Competention, което ще рече, че под капака място намира 4.4 литров, би-турбо мотор с мощност 625 к.с., който ускорява модела до 100 км/ч. от място само за 3 секунди. 

Поръчките за фейслифт версията на BMW 8-series (G14, G15 и G16), започват от март месец, като цените в Германия ще стартират от 99 400 евро.



Няма коментари:

Публикуване на коментар