неделя, 21 ноември 2021 г.

Salon Mecha Dragon е дело на Great Wall

След великолепието на Ferrari Daytona SP3, да насочим вниманието към случващото се на автосалона в Гуанджоу, където Great Wall представя първият модел на новата си марка наречен Salon Mecha Dragon. Новата марка на Great Wall, наречена Salon е насочена към производството на премиум модели задвижване, чрез електрически или водородни системи.

 Първият модел на новооткритата марка е седан с дължина от 5,2 метра, който предлага място за пет човека. Дизайна на модела е меко казано ужасяващ, но за съжаление тенденциите са този стил да бъде възприет и от други производители, ако искат да продават успешно своите модели на най-големият пазар в света, тъй като вкуса на заблудените китайци е странен или по-скоро не притежават такъв. 

Интериорът до някъде смекчава първите впечатления от модели и предлага просторен салон с цифров инструментален панел пред водача и широкоекранен 27-инчов дисплей за инфотайнмънт системата. На борда място ще намира и система за автономно шофиране от 4-то ниво с 4 лидара, 12 радара, 7 камери и процесор с възможност за трилион операции в секунда. 

За задвижване Salon Mecha Dragon, разчита на два електромотора с обща мощност от 544 к.с. задвижващи съответно четирите колела, които ускоряват модела до 100км/ч за само 3.7 секунди. Батерията е с капацитет от 115 кВтч., която осигурява безпроблемно автономия от 800 км. Производителят обещава, че чрез бързозарядна станция с мощност 800 kW, каквато все още не съществува, батерията ще може да се зареди с енергия достатъчна за изминаването на 400 км. само за 10 минути. Според информацията ускорението до 100 км/ч. става за 3.7 секунди.

Производството на Salon Mecha Dragon ще стартира от 2022 година, а продажбите най-късно през лятото на същата година. Експорт за сега не се очаква, а в Китай цените ще стартират от 76 000 долара. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар