сряда, 24 ноември 2021 г.

Новото поколение на Ford Ranger представено в Австралия

 Днес в Австралия, американците представиха новото поколение на един от най-продаваните си пикапи - Ford Ranger. Новото поколение на модела се уповава върху познатата, но силно преработена платформа от настоящият модел. Предният мост е изнесен по-напред, а задното окачване е с нов дизайн. В следствие на това размерите са леко нараснали, което позволява монтирането на по-голям товарен леген и е освободило място в моторният отсек, което ще позволи присъствието и на хибридни системи, които се очакват да бъдат налични за модела в близко бъдеще. Най-вероятно върху същото шаси ще бъде изградено и новото поколение на Volkswagen Amarok, което се очаква съвсем скоро и е разработено в сътрудничество с американската марка. 


Интериора предлага модерна атмосфера с цифров инструментален панел пред водача и 10.1 или 12-инчови екрани за инфотайнмънт системата, като последният е разположен вертикално и в офроуд режим, показва външна картина на терена пред колелата и виртуални линии показващи показващи тяхната траектория. Новост е системата FordPass, която позволява на собствениците да отключват и да палят дистанционно автомобила и да проверяват състоянието на отделните системи, чрез специално приложение. Не на последно място се подчертава изрично, че кабината предлага повече места за съхранение на бутилки и др. Адаптивният автопилот, системата за разчитане на пътни знаци, сензори за движение в пътното платно, автоматичните чистачки и фарове се предлагат серийно за модела. 


Под капака на новият Ford Ranger, място ще намират три дизелови и един бензинов агрегат. дизеловите версии разчитат на 2.0 литров, четири цилиндров мотор с една или две турбини или на новия - 3.0 литров, V6-цилиндров, турбо дизел. Бензиновата версия се предлага с 2.3 литров, Ecoboost, като за сега марката не съобщава мощността на нито един от агрегатите, но веднага след като информацията стане достъпна, тя ще бъде добавена към този пост. В зависимост от модификациите, агрегати ще бъдат куплирани с 6-степенна, механична, 6-степенна, автоматична или 10-степенна, автоматична трансмисия с преобразувател на въртящият момент и добавен режим за теглене на ремаркета. Налични са и две системи за задвижване 4х4, които ще се поръчват допълнително, като едната е оборудвана и с централен диференциал и е постоянно зацепена.


Производството на новото поколение ще се осъществява в Тайланд и Южна Африка, но продажбите на модела ще започнат от средата на следващата година, като до края на 2023 година ще бъде наличен в над 180 държави в световен мащаб. Най-вероятно и тогава ще видим и новото поколение на SUV модела Ford Everest, който винаги е бил технически идентичен с товарният модел. както до сега моделът ще се предлага с две дължини на междуосието с 2 или 4 врати, он във всички случаи с два реда седалки. Цени все още не се споменават, нито това дали ще има и нов Ford Ranger Raptor



Няма коментари:

Публикуване на коментар