вторник, 30 ноември 2021 г.

BMW Concept XM такъв, какъвто е

 Не знаем как да опишем концепцията представена от баварците, но силно се надяваме серийната версия на вторият изцяло самостоятелен модел на спортното подразделение на марката след BMW M1 (E26), да претърпи силни корекции относно дизайна на екстериора. За съжаление обаче ще трябва да приемем дизайна на предната част с огромната радиаторна решетка, осмоъгълните бъбреци и двуредовите светлини, който ще бъде наложен в бъдещите модели на BMW. Производствената версия на  BMW XM Concept, трябва да бъде представена малко преди края на следващата година и да бъде бъде най-скъпият модел в гамата на М-дивизията, чието производство ще се осъществява в САЩ. 


Все още няма конкретни подробности относно задвижването на концепцията, но се знае, че под капака място ще намира V8-цилиндров, бензинов мотор съчетан с електромотор, чиято обща мощност трябва да бъде 750 к.с. Благодарение на Plug-in хибридната технология, моделът ще може да се управлява в изцяло електрически режим в който да бъдат изминати до 80 км. 


Интериорът предлага място за четирима и е разделен на две цветови зони, като в предната част преобладава кафява кожа с познатият цифров кокпит та марката с комбиниран инструментален модел и ной-новата версия на инфотайнмънт системата IDrive. В задната част главният акцент е върху така нареченият масивен M Louge диван изработен от черна кожа съчетана с тюркоазено кадифена тапицерия. Интересен елемент е покривът с 3D дизайн, който с комбинация на амбиентното осветление допринася за лаундж обстановка, която ще се хареса на мнозина, за разлика от външният дизайн.  



Няма коментари:

Публикуване на коментар