понеделник, 25 октомври 2021 г.

Hongqi LS7 е най-скътият китайски модел на пазара в момента

До края на годината китайската марка ще представи своя флагмански SUV модел от L-серията, който ще бъде на разположение само за китайските управници. Hongqi LS7 е построен върху новата платформа на марката, която ще стане основа и за предстоящите лимузина, която трябва да замести модела Hongqi L5. Дизайна е в познатият стил на марката наложен от бившия дизайнер на Rolls-Royce, който оглавява дизайнерският отдел на Hongqi от 2018 година. Към момента няма снимки на интериора, но е ясно,  че оборудването ще бъде изключително разточително имайки предвид гражданските модели Hongqi E-HS9 и H9.


За задвижване Hongqi LS7, разчита на новоразработен V8-цилиндров, би-турбо мотор, чиито работен обем не се съобщава, но според официалната информация мощността му ще възлиза на 660 к.с. Трансмисията най-вероятно ще бъде 8-степенна, автоматична предаваща движението към четирите колела. Повече подробности очакваме да станат ясни до края на годината, когато ще се състои официалната премиера на модела. 

++++++++++++++++++++++++++++++++

След разпространената официална информация за най-скъпият китайски модел наличен на пазара става ясно, че V8-цилиндровият, турбо агрегат е с работен обем от 4.0 литра, а неговата мощност възлиза на едва 360 к.с. Той е свързан серийно с 8-степенна, автоматична трансмисия предаваща движението към четирите колела. Според информацията максималната скорост на китайският SUV с дължина от 5.69 метра не надхвърля - 200 км/ч., а времето за ускорение от 0 до 100 км/ч. възлиза на - 9.1 секунди. Посоченият среден разход е 16.4л/100км. 

Интериорът е в познатият стил на марката, но очудващо пред водача място намира комбиниран инструментален панел с аналогови уреди и 6-инчов дисплей между тях за показанията на бордовият компютър. присъствието на дървени елементи, богатото оборудвани и множеството екрани  в комбинация от  естествена кожа за седалките обаче не могат да оправдаят цената от 215 700 долара, която производителят иска за своят луксозен исполин. 


Няма коментари:

Публикуване на коментар