четвъртък, 12 август 2021 г.

Lamborghini възражда иконата Countach

Lamborghini възражда своята икона - Countach, като представя модерна нейна интерпретация която ще бъде показана на 15-ти август по време на конкурса за елегантност в Pebble Beach. За сега марката крие всякакви подробности относно този модел, от който ще бъдат произведени 112 автомобила всеки с цена от 3 млн. евро, но ние вече разполагаме с първите негови изображения. Честно казано Lamborghini Countach LPI 800-4, не може да разпали емоции, като оригинала преди близо 50 години, но все пак чест прави на марката, че прави този ход.


Предполага се, че за основа на новият Countach е послужил модела Aventador, но съдейки по обозначението 800-4 се смята, че за задвижване ще разчита на хибридната система от Lamborghini Sian. Това означава, че V12-цилиндровият, 6.5 литров мотор разполага с лека хибридна система и електромотор разположен на предният мост, чиято обща мощност възлиза на 808 к.с. За да се олекоти модела вместо от обичайна литиево-йонна батерия, електромоторът черпи енергия от суперкондензатор. Дали, това ще се окаже правилно предположение ще разберем съвсем скоро.  
+++++++++++++++++++++++++++++++
Според официалната информация, която е придружена и със снимки на интериора стана ясно, че новото Lamborghini Countach LPI 800-4 се задвижва от електрифицирана система с 6.5 литров, V12-цилиндров мотор с мощност от 804 к.с., която намира място в Lamborghini Sian. Производителят съобщава, че ускорението на Countach LPI 800-4, от 0 до 100 км/ч. става за 2.8 секунди, като максималната скорост която може да бъде постигната е 355 км/ч. Общото тегло на модела възлиза на 1595 кг. 


Интериора, както и механиката също е идентичен с този на Lamborghini Sian, като всеки собственик ще може да го персонализира по свой вкус. 



Няма коментари:

Публикуване на коментар