четвъртък, 1 юли 2021 г.

Fiat 500x с кабрио версия наречена - Yahting

 Италианците разширяват моделното семейство на Fiat 500x със своеобразна кабрио версия, която ще носи престижното наименование Yahting. Ако очаквате обаче пълно кабрио от типа на Volkswagen T-Roc Cabriolet ще останете разочаровани. Въпреки това Fiat 500x Yahting, предлага удоволствието от шофиране под открито небе със своя електрически задвижван мек, прибириащ се в задната част на автомобила покрив, по подобие на Fiat 500 и 500е Cabrio.  Заедно с модела на VW в момента, това е единствената подобна алтернатива в този клас, след неуспеха на Range Rover Evoque Convertiblet, за който англичаните искаха безумните 67 000 евро. Голяма вероятност има англичаните да се върнат в този сегмент с подобна версия на Mini Countryman, тъй като не се изискват значителни средства за нейното конструиране. Всичко е въпрос на желание.


Откритата версия на Fiat 500x ще се предлага с богато оборудване: 18-цолови джанти, махагонови и алуминиеви елементи в интериора, бяла тапицерия с цветни шевове, мултимедия от най-висок клас и др. 



За задвижване новата версия разчита на 1.6 литровият, турбо дизелов мотор с мощност 128 к.с., съчетан предимно с механична трансмисия задвижваща предните колела. Автоматична скоростна кутия за този мотор не се предлага дори срещу доплащане. 



Цени все още не са оповестени, но за съжаление прогнозираме, че италианците ще искат значителна сума за стилният модел, която значително ще надхвърля цената на базовата версия на немският конкурент, а това на дали ще привлече задоволително количество клиенти. Може би пък и целта на италианците е техният модел да остане рядкост и да бъде срещан предимно по пътищата покрай Лазурния бряг. Държавите в които ще се предлага Fiat 500x Yahting са: Италия, Франция, Германия, Испания и Швейцария, като за всяка една държава моделът ще притежава метална номерирана табела със съответните инициали на страната. До края на следващата година обаче марката възнамерява да предложи и по-достъпна версия наречена просто 500x Cabrio, чиято цена се очаква да бъде под 30 000 евро. Успоредно с 500x Yahting, Fiat представя и модификация на Fiat 500 Cabrio със същото наименование, цвят и подобно оборудване. 



Няма коментари:

Публикуване на коментар