събота, 12 юни 2021 г.

Новото поколение на Lexus NX и с Plug-in хибридна система

 След направените козметични промени в началото на миналата година, сега марката представя новото поколение на компактният SUV - Lexus NX. Дизайна на новият модел не е променен много, но новите линии придават малко по-елегантен вид на модела. 


Новото поколение на модела използва платформата от  Toyota RAV4, а базовата версия - 350, ще разчита на 2.5 литровия, бензинов мотор с мощност 206 к.с., куплиран с 8-степенна, автоматична трансмисия задвижваща предните колела. Наличен е и нов - 2.4 литров, турбо мотор с мощност 279 к.с.  Хибридната версия разчита на 2.5 литровия агрегат съчетан с електромотор, чиято обща мощност възлиза на 239 к.с. Новост за модела е Plug-in хибридната версия снабдена с литиево-йонна батерия с помощта на която моделът може да измине до 58 км. в пълен електрически режим.


За разлика от дизайна на екстериора, интериора е изцяло нов, но е друг въпрос дали е сполучливо интегрирането на огромния 14-инчов дисплей за инфотайнмънт системата на централната конзола. От него ще се управляват всички функции в автомобила, включително и на климатичната инсталация. Оборудването и качеството на изработка е без коментар, характерно за моделите на марката. Опционално за модела ще е налично и цифровото вътрешно огледало за обратно виждане с функция за запис на изображението, както и новите седалки с масажна и обдухваща функция за шофьора и неговия спътник. Капака на багажника е електрически, както и облегалките на задните седалки, които се накланят напред и се връщат в изходна позиция с помощта на бутон в багажното отделение.


Няма коментари:

Публикуване на коментар