сряда, 26 май 2021 г.

BMW M4 (G83) Competition Cabrio xDrive с цена от 98 800 евро

 Една година след премиерата на BMW M4, сега е на ред да видим и откритата версия на модела, чиито официални снимки бяха разпространени днес. След като видяхме BMW 4-series Cabrio, наличието на мекия сгъваем покрив не е изненада, а това допринася естествено за намаляване на общото тегло, тъй като този тип конструкция в този случай е с 40%, по-лека от предлаганият в предходните модели - твърд, сгъваем покрив. Въпреки това обаче общото тегло в сравнение с купе версията е нараснало с 145 кг.


До някъде е странно решението на марката да предлага откритата версия на М4, само в най-мощната модификация и без опция за избор на трансмисия. Това означава, че за задвижване четириместният кабриолет ще разчита на 3.0 литров, би-турбо бензинов мотор с мощност 510 к.с., куплиран с 8-степенна, автоматична трансмисия предаваща движението към четирите колела. Диференциала на задната ос е електронно контролиран и въпреки трансмисията 4х4, усещането като цяло е че управлявате модел със задно предаване. Срещу доплащане е налична системата M Drift Analyzer, която позволява да дрифт маниаците да се забавляват на воля. 


Според официалната информация, ускорението от 0 до 100км/ч. на BMW M4 Competition Cabrio xDrive, възлиза на 3.7 секунди, като максималната скорост е ограничена на 250 км/ч. Срещу доплащане обаче с пакета M Drive, стрелката безпроблемно може да отиде до 280 км/ч. Цените в Германия започват от 98 800 евро. 



Няма коментари:

Публикуване на коментар