понеделник, 19 април 2021 г.

Lynk&Co 09 е флагманският модел на марката




 Ето, че узря момента в който китайската марка Lynk&Co, да представи модел базиран върху платформата на флагманският шведски SUV - Volvo XC90. както знаем и двете марки са собственост на Geely и това не е пречка, но явно се изчакваше да се види как ще бъде приета новата марка от страна на клиентите, преди да предложи луксозен модел на пазара. Истина е, че официално моделът трябваше да бъде представен още миналата година, но рандемията отложи това.



Снимки на интериора все още няма, но е ясно наличието на трети ред седалки и високо оборудване.


Lynk&Co 09 ще се предлага само в хибридна версия с обща мощност на системата от 386к.с. и батерия с капацитет 11.6кВтч. Трансмисията е 8-степенна, автоматична доставяна от Aisin, предаваща движението към четирите колела. Налични ще бъдат и версии с лека хибридна система с мощност от 220 или 250к.с. 


+++++++++++++++++++++++++++++++++++++



Според официалната информация, която бе публикувана днес 21.06.2021г., новият SUV на компанията ще се предлага с 2.0 литров, турбо бензинов мотор снабден с лека хибридна система работеща под 48V с мощност 252 к.с. налични ще са и пълен хибрид оборудван със същият бензинов мотор и електромотор на задния мост, чиято обща мощност все още не се споменава, както и Plug-in хибрид със същата конфигурация и мощност от 431 к.с.  



Интериора е в новия стил на марката с 12.3-инчов, цифров инструментален панел пред водача, мултимедия с 12-инчов тъчскрийн и контролер за климатичната инсталация с индивидуален 6-инчов екран. Оборудването е богато с кожа напа, вентилирани предни седалки, отопляем волан, аудиосистема Bose с 14 високоговорителя и т.н. Серийно ще бъде налична система за автономно шофиране от 2-ро ниво, а срещу доплащане ще се предлага такава от 3-то ниво. цени все още не са обявени, но най-вероятно компанията ще иска минимум 80 000 долара за базовата версия на Lynk&Co 09.  

Няма коментари:

Публикуване на коментар