четвъртък, 22 април 2021 г.

На 5-ти май Ferrari ще представи нова версия на модела 812 Superfast

 На 5-ти май, италианците ще представят официално нов модел, чието име все още не е назовано. Видно е, че моделът е базиран на Ferrari 812 Superfast, а според информацията неговото производство ще бъде строго лимитирано, като бройките които ще бъдат произведени и цената не се съобщават. 


Според информацията новият модел притежава повече от 70%, изцяло нови компоненти спрямо своят донор, което означава, че на практика пред нас стои съвсем нов модел. Под предния капак място намира най-мощната версия на V12-цилиндровият, атмосферен агрегат с работен обем от 6.5 литра, чиято мощност сега възлиза на 830к.с. при 9 500об/мин. Направени са редица промени в окачването, като са добавени и управляеми задни колела. В този модел ще дебютира и последната версия на динамичната система Side Slip Control. 


Повече подробности, както и динамичните характеристики се надяваме да станат налични преди официалната премиера на модела и ще бъдат добавени към този пост. 

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++


Днес италианците не само, че си удържаха на думата да представят официално модела и неговото име, ами за бонус дори представят и неговата тарга версия. Новите ексклузивни модели на скудерията носят ниеменованието - 812 Competizione и 812 Competizione A. 


Според официалната информация V12-цилиндровия, 6.5 литров, атмосферен мотор е с мощност 818к.с. куплиран с 7-степенната, двудискова трансмисия с нов софтуер за по-бързо превключване на предавките. Ускорението от 0 до 100км/ч. по каталог е 2.8 секунди, а обявената максималната скорост е 340км/ч. Цените не са обявени нито това, колко бройки ще бъдат направени. 


Няма коментари:

Публикуване на коментар