вторник, 23 март 2021 г.

WEY Macchiato е вторият модел от "кафе" линията на марката

 Китайският премиум бранд спазва обещанията си за представянето на още три модела, след представеният в началото на тази година WEY Mocca. Новият премиум кросоувър на марката продължава с имената на кафе напитки и носи името Macchiato. Дизайна е в новият стил на марката, но за основа е взета платформата от WEY VV5, чиито наследник ще бъде. Въпреки това общата дължина е с близо 10см. по-къса от своя донор, а височината е намалена с около 6см. 


Технологично обаче новият модел разполага с модерна хибридна технология. За задвижване WEY Macchiato, разчита на 1.5 литров, бензинов мотор с мощност 105к.с., куплиран с електромотор с мощност 136к.с. Общата мощност доставяна към предните колела, чрез двустепенна, редукционна скоростна кутия е 192к.с. Благодарение на новата трансмисия моделът може да се задвижва само на ток при скорост до 35км/ч., като агрегата с вътрешно горене в този случай служи само за дозареждане на 1.7кВтч. литиево-йонна батерия. 


Интериора разбира се е модерен, като предлага място за пет човека. Пред водача място намира малък дисплей за най-важната информация, а основните данни се прожектират на предното стъкло, чрез системата OEM, която служи и за добавена реалност и навигация. На централната конзола е позициониран плаващ дисплей за мултимедийната система, чрез който се управлява и климатичната инсталация. Срещу доплащане се предлагат неща като: панорамен покрив, LCD огледало за обратно виждане, двуцветен интериор и др. цени все още не са определени, както и не става ясно, кога най-накрая моделите на WEY ще бъдат достъпни на европейският пазар. Както знаем намеренията на марката бяха, нейните модели да се предлагат в Европа, още от миналата година, но това така и не се случи. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар