понеделник, 22 март 2021 г.

Aston Martin Vantage F1 Edition с цена от 162 000 евро

Вчера, англичаните представиха официално новата версия на Aston Martin Vantage. Това е Aston Martin Vantage F1 Edition, която е цивилната версия на новият автомобил използван за Safety Car в състезанията на F1. Новата версия обаче освен, като купе ще се предлага и като роудстър. Освен факта, че за направата на купето са използване използвани елементи от въглеводородни влакна, новата версия разполага и с изцяло нов аеродинамичен пакет, рестилизирана радиаторна решетка, нова оптика на фаровете, 21-цолови джанти и голям спойлер в задната част. 



Под капака също има промени. Там място намира познатият AMG, би-турбо мотор с работен обем от 4.0 литра, но с увеличена до 535к.с. мощност. Автоматичната трансмисия от ZF, също е модифицирана и с нов софтуер. Според информацията предоставена от производителя, ускорението от 0 до 100км/ч. на Vantage F1, възлиза на 3.6 секунди (3.7 сек. за Roadster), а максималната скорост, която може да бъде достигната е 314 км/ч.(305км/ч.). Окачването, спирачната система, кормилното управление и изпускателната система също са променени.


Клиентите на новата версия могат да избират измежду три цвята на купето: черно, синьо и състезателно зелено. В интериора преобладава кожа Алкантара с контрастна лента и шефове за спортните седалки. Продажбите започват от края на май месец, като цените ще стартират от 162 000 евро. 





Няма коментари:

Публикуване на коментар