понеделник, 15 февруари 2021 г.

Kenworth T680 с подобрена аеродинамика и интериор

 Обновеното моделно семейство влекачи - Kenworth T680, бе представено официално в САЩ с подобрена аеродинамика и леко променен интериор. Новата аеродинамика допринася за икономия от 6%, на гориво спрямо предходната версия на модела. Това е постигнато благодарение на многочасова работа в аеродинамичен тунел, чиито резултати са довели до промяна на охлаждащият поток към двигателя, редуцирани завихрания около А-колоните и сектора между кабината на влекача и ремаркето. Специално внимание се отделя и на новите LED фарове, които са снабдени с инфрачервени нагреватели за предотвратяване на заледяването им при минусови температури. 


В интериора прави впечатление 15-инчовия, цифров инструментален панел пред водача и отсъствието на скоростен лост от централния панел, който вече е разположен на колоната на волана. Обновеният Kenworth T680 ще разполага с адаптивен автопилот в комбинация със системата за поддържане движението в пътната лента, както и система за предотвратяване на сблъсък. 


Промени в механиката няма или поне не се съобщава за такива, което означава, че за задвижване влекача ще продължава да разчита на 6-цилиндров, турбо дизелов агрегат с мощност между 380 и 485к.с., снабдени с усъврешнствана система за пречистване на изпускателната система. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар