събота, 31 октомври 2020 г.

Фейслифт за Renault Megane GrandCoupe

 След обновяването на моделното семейство на Renault Megane, сега французите представят и обновената версия на Renault Megane GrandCoupe. Обновеният модел се характеризира с нов дизайн на броните, рестилизирани предни и задни светлини и леко променена радиаторна решетка. Въпреки, че моделът не се среща често по пътищата, за четири години компанията е продала над 200 000 бройки от тази версия и логично влага средства в нейното развитие. 


Промените в интериора са идентични с тези на хеч версията и няма как да бъде по друг начин. Цифровият инструментален панел пред водача с размери от 7 или 10-инча е с нова графика, а на централната конзола място намира обновената мултимедийна система с  вертикален, 10.2-инчов екран в най-скъпата си версия. На борда място намират и последните поколение на системите за подпомагане на шофирането и системата за предотвратяване на сблъсък. Новост е и технологията за жестово отваряне на капака на багажника. 


Моторната гама на модела включва бензиновите 1.0 и 1.3 литрови, турбо мотори с мощност между 115 и 130к.с., оборудвани с филтър за твърди частици. Дизеловите версии разчитат на 1.5 литровия, DCI с мощност 115к.с. Серийно трансмисията е 6-степенна, механична, а срещу доплащане ще се предлага и 7-степенната, двудискова скоростна кутия. Хибридна версия за GrandCoupe, няма да се предлага, тъй като на пазарите в страните в които този модел се продава няма достатъчно търсене за подобен род задвижване. За информация освен в България, Renault Megane GrandCoupe се предлага в държави като: Хърватия, Египет, Естония, Унгария, Полша, Чехия, Румъния, Сърбия, Тунис, Турция и т.н. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар