петък, 23 октомври 2020 г.

Hongqi E-HS9 е най-луксозният китайски SUV на пазара

 По време на автоизложението в Китай, марката известна със своите модели предназначени за държавният апарат, представя изключително луксозен, електрически SUV, предназначен за общественият пазар. Hongqi E-HS9 ще стартира с цени от 80 000 долара, което го прави и най-скъпият модел в гамата на марката. Дизайна отново е дело на Джайлс Тейлър, който идва от Rolls Royce и е издържан в стила на луксозният седан Hongqi H9, който бе представен в началото на годината. С дължина от 5.3 метра метра моделът ще се конкурира с BMW X7 и Mercedes GLS, въпреки че не може и да става въпрос за пряка конкуренция, тъй като както стана ясно китайският модел се задвижва изцяло от електроенергия. 

Hongqi E-HS9, разчита на два електромотора позиционирани съответно на предния и задния мост с обща мощност от 436 или 551к.с. Според информацията най-мощната версия ускорява до 100км/ч. за 3.9 секунди. Батериите налични за модела са с капацитет от: 85, 99 или 120 кВтч., като автономията ще варира между 460 и 650км. Времето за пълно зареждане, чрез индукционна зарядна станция ще отнема около 8 часа, но ако се използва бързозарядно устройство батериите могат да бъдат заредени до 80%, в рамките до 40 минути. 

На борда място намират три слети екрана предаващи цялата информация за шофьора и неговият спътник, а на централната конзола място намира по-малък дисплей за контрол на интелигентната климатична инсталация. Втория и третият ред седалки също разполагат с вентилирани и отопляме седалки, което ще се предлага срещу доплащане. Серийно на бърда място ще намира и автономна система за шофиране от 2-ро ниво, като марката е готова и с такава от 3-то ниво. Системата за разпознаване на лицето на водача и емоцията на пътниците също ще се предлага серийно за модела. 





Няма коментари:

Публикуване на коментар