петък, 3 юли 2020 г.

Dodge Durango с фейслифт и версия Hellcat с мощност 710к.с.

Представеният преди 10 години Dodge Durango, претърпя редица промени, а сега италианците освежават за пореден път базираният на Jeep Grand Cherokee, седем местен модел. Уви FCA, не е склонна да изразходва солидни средства и видимо е подходила доста скромно към освежаването на модела. Външно промените са леки и включват нови брони, леко променена радиаторна решетка и нова оптика на предните светлини с LED технология. 
В интериора се наблюдават повече подобрения и може да се каже, че е изцяло нов. Пред водача място намира комбиниран, цифров инструментален панел с по-голям екран, а на централната конзола място намира новата мултимедийна система с екран от 8.4 или 10.1-инча. На борда присъстват и всички най-нови системи за безопасност и подпомагане на шофирането.
Под капака място продължават да намират познатите бензинови 3.6, 5.7 и 6.4 литрови, V6 и V8-цилиндрови мотори с мощност от 295 до 482к.с. Серийно всички версии ще се предлагат с 8-степенна, автоматична трансмисия задвижваща четирите колела. Изцяло нова е лудата версия наречена " Hellcat", която разполага с 6.2 литров, V8-цилиндров, компресорен мотор с мощност 710к.с., които идва от Jeep Grand Cherokee Trackhawk и директно го прави най-мощният SUV в серийно производство. Според информацията, тази версия ще ускорява до 100км/ч. от място за 3.5 секунди, като максималната скорост ще възлиза на 290км/ч., което е добре за тежащият малко над 2.5 тона модел.



Няма коментари:

Публикуване на коментар