четвъртък, 9 януари 2020 г.

Sony Vision-S Concept е напълно готов за серийно производство

На провеждащото се в Лос Анджелис, изложение за електроника японската компания представя напълно действащ прототип на електромобил, с което прави сериозна заявка за навлизане в автомобилният бранш. Малко е вероятно да видим автомобил с емблемите на Sony, но при всички случаи компанията е готова със свои разработки, които са готови за приложение в серийни модели. 
Концепцията Sony Vision-S, е разработена с помощта на Magna Steyr, Continenal и Bosch, който са работили усилено по създаването на платформата и задвижващите системи. Sony е работила по цялостното структуриране на автомобила и е внедрила редица системи за подпомагане на шофирането и безопасност. Такива например са автономната система за шофиране от второ ниво, която лесно може да бъде надградена до 4-то ниво. Тя включва редица ултразвукови сензори и камери от ново поколение с обхват - 360 градуса и 5G технология. 
Интериора също е разработка на Sony и разполага с 6 дисплея включително тези, които заместват страничните огледала. Пътниците на втория ред седалки също не са забравени и разполагат с още два екрана за развлечения. Изкуствения интелект на инфотайнмънт системата взима биометрични данни на водача и активира различните настройки спрямо неговото настроение. Разбира се на борда място намира и иновативна озвучителна система с индивидуални говорители за всяко едно от четирите места в автомобила. 
За задвижване Vision-S, разчита на два електромотора позиционирани съответно напредния и задния мост с обща мощност от 536к.с., които ускоряват модела до 100км/ч, от място за 4.8 секунди. Максималната скорост обявена от производителят е 240км/ч, като не се съобщава автономията, тъй като Sony, все още не е решила към кой производител да се обърне за доставките на подходяща батерия.   




Няма коментари:

Публикуване на коментар