сряда, 9 октомври 2019 г.

BMW представя M8 (F93) Gran Coupe

Дойде ред и за М-версията на BMW 8-Series Gran Coupe. Едно от най-добре изглеждащите четириврати купета става още по-привлекателно и брутално. Под капака място намира познатият от M8 Coupe и Cabrio, 4.4-литров, би-турбо мотор, чиято мощност е 592к.с. Той е свързан с 8-степенна, Steptronic трансмисия предаваща движението към четирите колела, а активния заден диференциал се включва в действие, когато автомобилът е в режим 2WD. За тези, които това не е достатъчно е на разположение пакета M-Competention, при който мощността на двигателя нараства на 625к.с. При този случай, тежащото 1980кг. купе ускорява до 100км/ч. за 3.2 секунди, а максималната скорост достига 305км/ч. 
Освен мощният агрегат и новия аеропакет, BMW М8 Gran Coupe е и със силно променена архитектура. Това което не се вижда са допълнителните опори за увеличаване на якостта на купето предотвратяващи неговото усукване. Окачването е изцяло променено и разполага с активни стабилизиращи щанги на предния и задния мост. Серийно автомобилът е оборудван и с адаптивни амортисьори, усилена спирачна система и електромеханична кормилна система с променливо предавателно число. 
В интериора е ясно, че всичко е на висота. Това няма и как да е по друг начин, тъй като производителят е оценил своя продукт на 168 000 евро, което е с цели 77 000 евро повече от цената на нормалната версия. За тези, които има авоари в излишък се предлагат пакетите: M Carbon и First Edition, като последният ще бъде достъпен само за 400 клиента. Производството на модела започва следващия месец, като първите доставки ще се случат през 2020 година. 


Няма коментари:

Публикуване на коментар