сряда, 28 август 2019 г.

MG ZS с фейслифт и нов агрегат

Най-добре продаваният модел на английската мака, която сега е собственост на китайците, получава козметични промени, които трябва да задържат добрите нива на продажба. Външно промените са предимно в предната част, където място намират нови предни светлини, променена радиаторна решетка и нови предна и задна брони. Като цяло обновената версия на MG ZS, се характеризира с малко по-спортен дизайн, които би трябвало да допадне на по-младите клиенти. 
В интериора също се наблюдават значителни промени, като инфотайнмънт системата от трето поколение вече е снабдена с плаващ панел, което е наложило промяната на дизайна на централната конзола. Оборудването става по-богато, а налични за модела вече ще бъдат: адаптивния автопилот и системата за поддържане движението в пътната лента, а ръчната спирачка е електрическа. 
Познатите 1.0 и 1.5 литрови, турбо мотори остават в гамата на модела, но наличен още ще бъде и изцяло нов, 3-цилиндров, 1.3 литров, бензинов, турбо агрегат с мощност 163к.с., куплиран с 6-степенна, автоматична трансмисия доставяна от Aisin. На другия край на полюса е версията с 1.5 литров, атмосферен мотор с мощност 106 к.с., куплиран с 5-степенна, механична трансмисия. Изцяло електрическата версия с мощност от 142к.с. и автономия близо 300км., също ще присъства в портфолиото на модела. 
Официалната премиера на фейслифт версията на MG - ZS, ще се състои през септември, а продажбите ще започнат веднага след това. В Европа, моделът се очаква да пристигне най-рано през пролетта на следващата година, като цените на електрическата версия ще започват от около 30 000 евро. Благодарение на бюджетната версия с 1.5 литровият мотор, базовата версия на китайският модел ще стартира с цени под 14 000 евро. Марката възнамерява да предлага модела и в Индия, под името "Astor", но това няма да стане по-рано от 2022 година.

Няма коментари:

Публикуване на коментар