сряда, 28 август 2019 г.

Новият Mercedes GLE Coupe (C167) с премиера във Франкфурт

Новото поколение на Mercedes GLE Coupe ще бъде представено официално по време на автосалона във Франкфурт, а късно снощи марката разпространи първите официални снимки на модела. Дизайнът е еволюция на този, който познаваме от настоящия модел, а размерите са нараснали във всички посоки. Междуосието също е увеличено с 20мм., което се отразява на мястото за краката на возещите се на втория ред седалки. Интериора е прехвърлен почти без промени от стандартния Mercedes GLE, като серийно ще бъдат налични инфотайнмънт системата с изкуствен интелект - MBUX, спортния волан, спортните седалки и табло от изкуствена кожа. Според производителя багажното пространство възлиза на 655 литра, което означава, че новият GLE Coupe, разполага с най-голям багажник спрямо своите конкуренти. 
В Европа, моделът ще се предлага с 6-цилиндровите, дизелови агрегати с работен обем от 3.0 литра и мощност от 268 и 330к.с., куплирани серийно с 9-степенна, автоматична трансмисия предаваща движението към четирите колела. За сега единствената бензинова версия - GLE 53 Coupe, ще разполага с 3.0 литров, турбо мотор с мощност от 429к.с., снабден със лека хибридна технология и стартер генератор с функция за доставяне на допълнителни - 22к.с. при ускорение, наречена EQ Boost. Срещу доплащане за модела ще бъдат налични въздушното окачване и системата E-Active Body Control, която индивидуално контролира всеки един от амортисьорите. 
През първото тримесечие на следващата година ще бъдат достъпни още две бензинови версии с мощност от 245 и 389к.с., както и Plug-in хибридна версия. Цени все още не са обвяни, но това ще стане следващия месец по време на официалната премиера. 



Няма коментари:

Публикуване на коментар