петък, 19 април 2019 г.

Bodrin iV6 е поредният китайски електрически кросоувър

Bodrin е една от най-новите китайски компании, която има всички шансове за успех. Основана от един от бившите инженери на Ford и GM и с помощта на външни инвеститори Bodrin Motors, вече строи собствен завод, чиито капацитет ще бъде 100 000 автомобила годишно. Докато той бъде завършен обаче, марката ще разчита на производствените мощности на FAW, което означава, че в случай на успех компанията може да бъде погълната от китайският концерн. 
Първият модел на компанията носи името iV6 и се задвижва от електромотор, чиято мощност не се съобщава. Посочената автономия е нереалните 600км, а батерията е с капацитет от 90kWh. Според производителят, ускорението на модела до 100км/ч от място става за по-малко от 5 секунди. 
Интериорът е изчистен и предлага място за пет човека. Инструменталният панел пред водача е цифров, а на централно място е разположен плаващ, хоризонтален 17-инчов дисплей на инфотайнмънт системата. Намеренията на компанията са в близко бъдеще да представи седеместен кросоувър, както и компактно крос-купе. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар