вторник, 5 март 2019 г.

Morgan Plus Six е първият изцяло нов модел на марката от 19 години

Последното предложение на английската марка ни представя изцяло новата алуминиева платформа в която все още присъства дървен материал, но значително по-малко, от този в предходните модели. Говорител на марката съобщава още, че тази платформа позволява дори и вграждането на хибридни и електрически технологии за задвижване и ще стане основа за всички нови модели, които ще бъдат представени в близко бъдеще. 
Техниката също е изцяло нова за марката. За задвижване Morgan Plus Six, разчита на 3.0 литров, 6-цилиндров, редови турбо агрегат познат от новото BMW Z4 и Toyota Supra, чиято мощност тук е 335к.с. Автоматичната, 8-степенна също идва директно от споменатите модели. Според производителят, ускорението на модела до 100км/ч от място е 4.2 секунди, а максималната скорост възлиза на 267км/ч. При положение, че общото тегло на двуместният роудстър е едва 1075кг., тези параметри не са изненада. 
Освен ABS, водачът не разполага с каквито и да е помощни и асистиращи системи, а в по-късен етап марката обещава и механична трансмисия. Все пак на разположение са два режима на работа на двигателя - Sport и Sport Plus, които влияят директно на дроселовата клапа и окачването. Интериора е характерен за моделите на марката с осезаемо присъствие на висококачествен дървен материал и характерните кръгли, цифрови индикатори. За пръв път наблюдаваме наличието на дисплей пред водача, който подава информация от бордовия компютър и изписва предавката на която се движите. Цени не се съобщават, но при всички случаи, те ще надвишават тези на споменатите BMW Z4 и Toyota Supra. Срещу доплащане ще се предлага и Hard Top, който е изработен от алуминии.






Няма коментари:

Публикуване на коментар