петък, 8 септември 2017 г.

TVR възражда модела Griffith

Чакането свърши! 
Това е първият модел на компанията в нейната нова история, който ще има трудната задача да върне имиджа към себе си и да привлече подобаващо количество клиенти готови да се разделят със значително количество от своите банкови сметки. За да стане това марката е заложила на познатата формула и предлага класически спортен, двуместен модел с дизайн инспириран към моделите на марката от 90-те години. Името Griffith, също е познато за нас и навява спомени за култовия модел на марката от 90-те години. 
За задвижване TVR Griffith, разчита на 5.0 литров, V8-цилиндров агрегат от Ford, минал през инженерите на Cosworth, чиято мощност възлиза на около 500к.с. той е куплиран с 6-степенна, механична трансмисия задвижваща задните колела. Общото тегло на модела е 1250кг., а разпределението на масите спрямо преде и заден мост е 50:50. Според производителя ускорението от 0 до 100км/ч е под 4 секунди, а максималната скорост възлиза на 321км/ч. За целта дизайнерите са отделили внимание на аеродинамиката, а пода е плосък. в предната част е интегриран сплитер, а в задната част място намира статичен дифузьор. 
Интериора не показва нищо ново, но предлага приятна обстановка, а материалите са висококачествени. В базовото оборудване няма да липсва нищо, като налице е дори и мултимедийна система. Все пак цената на новият TVR Griffit ще започва от около 90 000 паунда, без данъци и такси. Продажбите на модела ще започнат от началото на 2019 година, като от него марката първоначално възнамерява да направи 500 бройки. 


Няма коментари:

Публикуване на коментар