четвъртък, 29 юни 2017 г.

Jaguar XE 600 HP SV Project 8 в 300 екземпляра

Английската марка официално представя най-новото предложение от програмата за персонализиране на своите модели наречена Special Vehicle Operation (SVO), който е базиран на
 Jaguar XE. Това е третото предложение на програмата след Jaguar F-Type Проект 7 и Jaguar F-Type SVR.
Както се очаква моделът е подложен на множество промени за да може същият да се сдобие с 5.0 литров, компресорен, V8-цилиндров агрегат с мощност 600к.с. Той е куплиран с 8-степенна, двудискова трансмисия предаваща движението към четирите колела. Окачването, спирачната и кормилната системи са напълно нови, а лагерите на главините са керамични. 
Дизайна на купето също е преработен, като повечето от детайлите са изработени от въглеводородни сплави. Добавени са активни, аеродинамични елементи, а в задната част място намира огромно задно крило. Производителя съобщава, че ускорението на Jaguar XE 600HP SV Proect 8, възлиза на феноменалните за четириместен седан - 3.3 секунди, а максималната скорост от 321км/ч е респектираща. намеренията на компанията да произведе 300 бройки от тази версия, като цените ще започват от 149 000 паунда. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар