понеделник, 6 юни 2016 г.

Задава се нов Rolls Royce Phantom

Най-късно до края на следващата година трябва да видим новото поколение на Rolls-Royce Phantom. първите шпионски снимки на предпроизводствената версия са пред нас, благодарение на което можем да видим, какво да очакваме от най-луксозният автомобил на планетата. Ясно е, че всеки нов модел на Rolls Royce е отправна точка в автомобилостроенето. Такъв ще бъде случаят и тук. Макар и да не разполагаме с каквато и да е информация за модела е видно, че той ще бъде еталон за останалите производители. 
Дизайна на екстериора е еволюция на този който познаваме от настоящите модели на марката. Силно издължената предна част, характерната радиаторна решетка, задните врати отварящи се срещу движението и размерите на еднофамилна къща ще бъдат налични и тук. Впечатление прави по-наклоненото челно стъкло, което ще трябва да повлияе благоприятно на аеродинамиката и шумовете в купето при движение с по-висока скорост. Предните светлини най-вероятно ще бъдат с лазерна технология, но не е ясно дали тя ще се предлага серийно или срещу доплащане. В най-лошият случай базовият модел ще разчита на LED светлини. 
В интериора наблюдаваме пълна дигитализация. Два огромни LCD дисплея ще подават нужната информация на водача за състоянието на различните системи на автомобила и данните от инфоразвлекателната система. Най-вероятно повечето бутони ще отпаднат, а жестовият контрол на някои от функциите ще бъде заложен още от стартовото оборудване. 
Относно механиката всичко е обвито в мъгла. Турбо агрегат? V8 или V12-цилиндров? Дали пък няма да видим производствена версия на технологията показана в Концептуалния Rolls-Royce 102EX, задвижван изцяло от електричество. Тази технология между впрочем бе отхвърлена от марката и обявена за ненадеждна. Това обаче не пречи, тя да представи Plug-in хибриден модел например. Всички тези въпросителни остават без отговор и така ще бъде поне още една година. Може би по време на автосалона в Женева ще добием малко по-ясна представа относно новото поколение Phantom, което е осмо по ред, но до тогава ни остава само едно - да чакаме.

Няма коментари:

Публикуване на коментар