понеделник, 18 януари 2016 г.

Новият Renault Scenic с премиера в Женева!

С новото поколение на Renault Scenic / Grand Scenic, французите ще припомнят кой е пионерът в този клас. Официалната премиера на новите MPV модели се ще бъде по време на автосалона в Женева, след около месец и половина. Пред нас са последните шпионски снимки на модела, които дават да разберем, че дизайнерите са имали по-голямо поле на изява и вниманието към детайла е бил един от водещите приоритети при създаването на четвъртото поколение Scenic. 
Ясно е, че технологично моделите ще се уповават върху новата платформа на Renault-Nissan, която виждаме и в Четвъртото поколение на Renault Megane. Това означава, че даунсайзинга ще обхване и това моделно семейство. Под предния капак място ще намират само бензин и дизелови агрегати с принудително пълнене на цилиндрите, чиито работен обем ще бъде между 1.2 и 1.6 литра. За сега не е потвърдено дали 3-цилиндровия, 0.9 литров, бензинов агрегат ще намира място и в Scenic. Ако това стане обаче, той няма да бъде достъпен за Grand Scenic. Имайки предвид, че платформата, която споделя новият Scenic се предлага и за кросоувъра Renault Kadjar, можем да очакваме и версия със задвижване на четирите колела, каквато липсваше последните две поколения. Това обаче са само предположения или по-скоро - надежди. 
Що се отнася до интериора, то там със сигурност ще намира място и 8.7-инчовия дисплей разположен вертикално на централната конзола. не е ясно дали и това поколение ще разчита на дигитално табло, но при всички положения обстановката в купето ще бъде на високо ниво. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар