понеделник, 8 декември 2014 г.

Toyota Aqua 2015: Повече от фейслифт


За моделната 2015 година, японците представят фейслифт версията на своя компактен модел Toyota Aqua. Промените в дизайна на екстериора са видни с просто око, но така или иначе не е това, което се очакваше. Да, визията е по-добра от тази на настоящия модел, но не е така сполучлива като тази в Toyota Aqua Air Concept. въпреки това предната част е изцяло нова. Нови брони, радиаторна решетка, предни и задни светлини и нови алуминиеви джанти са елементите, които ще трябва да увеличат интереса към модела. За да бъде всичко удвоено по две, марката предлага огромна възможност за персонализиране на модела според вкусовите предпочитания на клиентите. Освен това предлага и набор от допълнителни спойлери и прагове, които могат да бъдат оцветени в различни цветове. Това не е всичко. Клиентите ще могат да избират и няколко варианта на предната броня, а за капак на всичко се предлага и версия с допълнителни офроуд елементи, но без да има претенции за преодоляване на препятствия извън пътя.
Интериора е останал незасегнат от промените, но въпреки това се наблюдават детайли с пременен дизайн. Инфотаймънт системата е нова, а контролерите за климатичната инсталация са с нова форма и функции. Както и до сега оборудването е богато, но и тук ес дава възможност за безкрайни възможности за персонализиране благодарение на различни комбинации на цветовете на тапицериите и пластмасовите елементи. 
Що се отнася до механиката и агрегатите, то там промени няма. За задвижване продължава да се използва 1.5 литровия, бензинов агрегат куплиран с електромотор чиято обща мощност е 135к.с, но реалната подавана мощност към предните колела чрез  CVT трансмисията, която се предлага серийно е 101к.с. Като цяло обновената Toyota Aqua или позната още като Prius C, предлага значително по-богата гама и емоции от настоящия модел. Дали всички тези трикове ще я направят още по-популярна сред почитателите на хибридните модели предстои да разберем. Моделът се предлага само в Япония, САЩ, Канада и Австралия, но въпреки това се радва на добър пазарен интерес и е вторият най-продаван хибриден модел на Toyota. 





Няма коментари:

Публикуване на коментар