неделя, 1 октомври 2023 г.

Nissan Dayz с фейслифт

 Тази седмица Nissan, представи обновената версия на своят "kei", MPV модел - Dayz. Външните промени следват новата дизайнерска линия на марката поне до толкава, колкото е възможно. Видимо промените са само в предната част, където налице са нова радиаторна решетка със стилистично V-образно оформление , променен дизайн на бронята и нова оптика на фаровете. Задната броня също е получила нов дизайн, както и 14-цоловите лети джанти. Налични са и шест нови цвята, като сега всички версии получават възможност за двуцветно оцветяване на купето. 

В интериора се съобщава за повишено качество на материалите, както и по-богато оборудване, благодарение на наличието на най-новата версия на пакета от асистенти ProPILOT с допълнитените функции: BSW (сензори за налични обекти в сляпата зона на водача) и RCTA (заден сензор за кръстосано движение), както и камерите с обзор 360 градуса, които се предлагат серийно за първи път в автомобили от този клас. Налична за модела е и функцията за подгряване на волана, както и новата мултимедийна система с гласов контрол.

По отношение на задвижването промени няма. И двете версии на модела са налични с 0.66 литров, 3-цилиндров мотор с лека хибридна технология и мощност от 51 к.с., както и неговата версия с принудително пълнене на цилиндрите с мощност 64 к.с. При всички случай трансмисията е Xtronic CVT, предаваща движението към предните или четирите колела в зависимост от модификацията. До края на годината се очаква да бъде представена и обновената версия на идентичният Mitsubishi EK Wagon, който се различава от модела на Nissan, само визуално. 


Няма коментари:

Публикуване на коментар