вторник, 24 октомври 2023 г.

Aion Hyper HT се изправя директно срещу Tesla Model X

 Премиум марката на GAC, представя своят флагмански електрически SUV модел от линията Huper, който носи инициалите - HT. От пръв поглед се вижда, че моделът се изправя директно срещу Tesla Model X, като освен приликите в дизайна на екстериора, Aion Hyper HT притежава и задни врати отварящи се по идентичен начин на този в американският модел. 

Интериорът е  също е вдъхновен до голяма степен от моделите на Tesla, като главен акцент там е централно разположеният 15.3-инчов дисплей за инфо-развлекателната система. За най-важната информация пред водача е позициониран 10.3-инчов дисплей допълнен от HUD дисплей с добавена реалност. Централната конзола между седалките е от плаващ тип, което отваря допълнително място за съхранение на вещи, но производителят обръща специално внимание на задните седалки, чиито облегалки могат да се накланят до перфектната позиция за отдих по време на път. Огромният панорамен покрив, който се предлага серийно за модела допринася още повече за релаксираща обстановка в купето. На борда място намират редица асистенти подпомагащи шофирането включително и автономната система за шофиране с три лидарна технология от 3-то ниво, която обаче ще се предлага срещу доплащане. 

Ясно е, че Aion Hyper HT се уповава върху AEP3.0 платформата на Aion Hyper GT , която поддържа 400 и 800-волтова архитектура. Базовата версия ще разчита на електромотор задвижващ задните колела с мощност 241 к.с. Наличен за моделът е и електромотор с мощност 340 к.с., а версията със задвижване на четирите колела ще разчита на двойка от по-мощните агрегати. Капацитетът на батериите не е споменат, но производителят съобщава за автономия до 770 км. и време за зареждане от 15 минути, което ще бъде достатъчно да бъдат изминати до 415 км. в зависимост от батерията. 



Няма коментари:

Публикуване на коментар