петък, 1 септември 2023 г.

Fisker Pear ще бъде наличен на пазара през 2025г.

 Американската компания най-накрая разпространи официалните снимки и информация на своя най-важен модел, който трябва да бъде представен в средата на 2025 година. Все пак трябва да направим уточнение, че реално това е предпроизводствена версия на модела, но производителят гарантира, че дизайна ще бъде запазен на 100 %, ако изключим страничните камери, които ще бъдат заменени от конвенционални огледала. 

Fisker Pear е електрически компактен кросоувър с един или два електромотора, чиито цени трябва да започват от 30 000 долара. Неговата дължина възлиза на 4.55 метра и място за 5 или 6 човека. Интериорът има опростен дизайн с 10.2-инчов или опционален 17.1-инчов, въртящ се дисплей за инфотайнмънт системата. Автомобилът като цяло е проектиран с цел за споделяне на превозни средства и всички повърхности са обработени с антибактериално покритие, а материалите за тяхната изработка са на биологична основа и изцяло рециклируеми. 

Fisker Pear използва стоманено шаси, а неговите части са с 35%, по-малко от аналогичен електрически модел. Той ще се предлага във версия с един или два електромотора, чиято мощност не се съобщава, но производителят обещава ускорение до 100 км/ч. от място в рамките на максимум 6.8 секунди. Налични за модела ще бъдат две батерии, чиито капацитет също не се съобщава, но става ясно, че автономията на Pear ще варира между 290 и 515 км. в зависимост от вида батерия. 


Няма коментари:

Публикуване на коментар