петък, 4 август 2023 г.

Третото поколение на Honda N Box представено в Япония

 Новото поколение на Honda N Box, бе представено официално в Япония, като неговите продажби ще стартират още този месец новото поколение на популярният "kei" модел всъщност е еволюция на настоящият, тъй като макар и различията в дизайна той използва същата структура. размерите са почти идентични, а междуосието е без промяна. Въпреки това марката твърди, че вътрешното пространство е без аналог в своя клас, благодарение на новият дизайн на седалките и страничните декоративни панели на интериора. Задната седалка може да се плъзга назад, което предоставя място за краката, съпоставимо с това на автомобил от среден клас. 

Интериорът приема двуредова конфигурация с 7-инчов, цифров инструментален панел пред водача и свободно стоящ 9-инчов сензорен екран за мултимедийната система. Мултифункционалният волан също е с нов дизайн и две спици, а в долната част място намира по-голяма жабка за съхранение на предмети. Предните и странични въздушни възглавници са в стандартното оборудване заедно с пакета от асистенти Honda Sensing. 

По отношение на задвижването, производителят не е обявил официална информация, но се предполага, че за задвижване моделът ще разчита на познатият 0.66 литров, 3-цилиндров бензинов мотор в атмосферна и турбо версия, куплиран с CVT трансмисия предаваща движението към предните или четирите колела в зависимост от версията. Най-вероятно ще бъде налична и версия на турбо агрегата, оборудвана с лека хибридна система. Изцяло електрическата модификация се очаква в края на следващата година и трябва да се конкурира с Nissan Sakura EV и Mitsubishi eK X EV, които все още са единствените изцяло електрически модели в този клас. 


Няма коментари:

Публикуване на коментар