петък, 2 юни 2023 г.

Американците получават Volkswagen ID.Buzz с трети ред седалки и 335 к.с.

 От следващата година Volkswagen ID.Buzz ще бъде наличен с удължено междуосие, но само за пазара в Северна Америка. Американската версия на фамилният бус разполага с междуосие от 3.24 метра, което е почти 30 см. повече от това на европейският му събрат. Това означава, че моделът вече разполага и с трети ред седалки, а страничните врати са станали значително по-големи. 

Интериорът предлага място за седем човека по схемата 3+3+2 места, като за повече пространство се предлага опцията за демонтаж на третият ред седалки, а тези на втория ред могат да се плъзгат напред с 20 см. и да бъдат сгънати. налична ще бъде и бизнес версия със шест индивидуални места. Интериора се предлага в три нови разцветки и модерната веган кожа. Базовото оборудване включва ел. седалки с подгряваща функция, кожен волан, ел. стъкла и за задните врати, 8 USB-C порта и 110 волтов контакт. Мултимедията е с нов дизайн, а контрола на климатика вече се осъществява чрез нейният дисплей. Опционалният панорамен покрив с дължина от 1.71 метра и ширина - 1.04 метра е оборудван с електрохроматична технология, която позволява да става напълно непрозрачен с натискането на бутон. 

Стандартно VW ID.Buzz – US norm ще бъде наличен с електромотор с мощност 286 к.с. задвижващ задните колела. Версията със задвижване на четирите колела разполага с допълнителен по-малък електромотор, а общата мощност на системата възлиза на 335 к.с. При всички случаи батерията е с капацитет от 91 кВтч. Автономията не се съобщава, но става ясно, че максималната скорост на американският модел е 158 км/ч. 


Няма коментари:

Публикуване на коментар