четвъртък, 8 юни 2023 г.

DS представя своето виждане за интериора в бъдещите си модели с проучването Mi 21 Manifesto

 Френската премиум марка DS, представя концептуална визия за интериор на своите бъдещи модели наречена Mi 21 Manifesto, чиито елементи ще намерят част в бъдещите серийни модели на марката, които ще бъдат представени още преди края на това десетилетие. Главен акцент в Mi 21 Мanifesto са проекционна лента разпростираща се по цялата ширина на таблото, придружена от два по-малки екрана заместващи страничните огледала, както и нестандартният по форма волан в който също е интегриран малък дисплей, както и малки джойстици за управлението на светлините, мигачите и чистачките. Като цяло функциите на инфоразвлекателната система се управляват чрез гласов контрол, жестови команди или чрез тъчпад позициониран в подлакътника между предните седалки. 

Според създателите на футуристичният интериор, светлината е един от главните фактори за усещането на комфорт. Поради тази причина специално внимание е отделено на амбиентното осветление, което чудесно контрастира с прозрачните кристални елементи и декоративните кръгли 3D пана разположени във вратите, които могат да се определят като произведение на изкуството. 

Звукът също е съставна част от комфорта по време на пътуване, а тук за това се грижи специално проектирано за целта от Devialet, цилиндрично озвучително тяло което замества множеството високоговорители познати ни настоящите модели на пазара. Той е разположен централно под арматурното табло, което според създателите е оптималното място за възприемането на звуковите вълни от пасажерите на предните седалки. Това също допринася и за намаляване на общото тегло. 

Не на последно място е изборът на материалите за изработката на интериора. Както се досещате, те са от рециклирани суровини и са устойчиви на топлина и обезцветяване от въздействието на слънчевата светлина. Съчетанието на текстил и кристал придават неповторим авангард и френски шик, което ще се хареса на мнозина. Колко от това, което виждаме днес ще намери място в серийните модели на марката е трудно да гадаем, но при всички случаи DS се очертава да бъде един от най-авангардните производители за в бъдеще.


Няма коментари:

Публикуване на коментар