сряда, 19 април 2023 г.

BMW X1 и iX1 Li (U11) представени на автосалона в Шанхай

Новото BMW X1 Li, бе представено на автосалона в Шанхай и както се досещате ще се предлага и произвежда само в Китай. С дължина от 4.61 метра и междуосие 2.8 метра, моделът е пораснал с близо 12 см., спрямо нормалната версия. Освен по-големите задни врати, удължените модели разполагат и с нов дизайн на броните, като по този начин веднага могат да бъдат разпознати. 

За първи път удължената версия, освен конвенционалните турбо бензинов мотори с работен обем от 1.5 и 2.0 литра и мощност съответно от 156 и 201 к.с. ще се предлага и с изцяло електрическо задвижване - iX1 Li. Марката все още не е разпространила спецификациите на китайската версия, но европейският модел разполага с два електромотора с обща мощност от 308 к.с. и батерия с капацитет 64.7 кВтч., която осигурява автономия от 439 км. 

Що се отнася до оборудването, то базовият - X1 sDrive20 Li, разполага с панорамен покрив, кожени спортни седалки (като задната също е с регулираща се по наклон облегалка), 10.2-инчов цифров инстрwмeнтален панел  и инфотайнмънт система с 10.7-инчов екран. 


Няма коментари:

Публикуване на коментар